Askespredning


Askespredning foregår meget lig en bisættelse. Dog har afdøde her skriftlig eller uden tvivl, ytret ønske om at få sin aske spredt over åbent hav eller fjord. Dette skal foregå på en sømmelig måde, uden at skabe unødvendig opmæksomhed. Det er vigtig i forhold til godkendelse af dette, at der ikke er tvivl om hvorvidt det var afdødes sidste ønske. Derfor råder vi alle der ønsker at få sin aske spredt, til at nedfælde dette skriftligt og udleverer til nærmeste pårørende. Efter 7-14dage bliver urnen udleveret til jer som pårørende. I forestår herefter selv, selve spredningen af asken.  


Kirkelig Ceremoni

Ceremonien kan enten være Kirkelig eller Borgerlig. Var afdøde medlem af den danske folkekirke, tages dette som et klart udtryk for at vedkommende ønskede en kirkelig handling hvor en præst forestår denne. En sådan handling foregår normalt fra kirken eller et begravelseskapel. En kirkelig handling kan med præstens godkendelse foregå andetsteds, f.eks. privat have, skov, strand eller egne lokaler.


Borgerlig Ceremoni

Ønskes en borgerlig handling uden deltagelse af en præst. Er det vigtigt at afdøde har nedskredvet dette ønske, således at der ikke er tvivl blandt pårørende og begravelsesmyndigheden om rigtigheden af dette ønske.

En borgerlig ceremoni kan foregå fra de fleste af kirkegårdenes kapeller. Der er dog mange muligheder for at gøre en sådanne ceremoni helt personlig. Den kan afholdes privat, i skoven eller et andet ønsket sted. Med grundejers godkendelse og en sømmelig handling.

Samtale i HjemmetFRI KM

telefonisk eller hos os


Begravelsesmyndigheden

alle indberetninger


Flot Klassisk Kiste

danskproduceret & miljøvenlig


Urne valgfri Farve

miljøvenlig 100% bio


Opredning samt Polstring

madras, lagen & blød pude

Iklædning samt Ilægning

omsorgsfuld & nænsom 


Udsyngning

hjemmet, kapel ell. hospice


Rustvognskørsel1x50km

til kirke eller kapel


Rustvognskørsel1x50km

til krematorium


Urnekørsel1x50km

Levering til pårørende

Samlet pris 11.995,-

(uden handling i kirke eller kapel 9.995)

Præst & Kirkegård

planlægning af handling


Blomster, Avis & Stenhuggger

koordinering samt bestilling


BegravelseshjælpMERE INFO

søgning af økonomisk hjælp


SkifterettenMERE INFO

indberetning for bobehandling


Portørassistance360-380kr

udgift til sygehus inkluderet